Sanitaire maatregelen

In overeenstemming met de aanbevelingen van de Overlegcomité, voorziet SPARKOH! een aantal sanitaire maatregelen om de site te heropenen in alle veiligheid. Onze teams stellen alles in het werk om u te verwelkomen in optimale omstandigheden met respect voor de originele kenmerken van SPARKOH!: een interactieve plaats boordevol unieke ervaringen. Vanaf 1 november treedt in Wallonië het systeem met het Covid Safe Ticket (CST) in werking. Dit ticket zal verplicht zijn voor bezoekers ouder dan 16 jaar om toegang te krijgen tot SPARKOH! Het dragen van een mondmasker zal dus niet langer verplicht zijn.

Uw bezoek reserveren
Koop uw ticket en reserveer uw bezoek vooraf online.
Uw tickets zijn enkel geldig op de dag die u selecteerde tijdens de aankoopprocedure, om het aantal bezoekers per dag te beperken. Reservatie verplicht.

Abonnees, gratis tickets en kortingen
Ook de abonnees moeten online een ticket bestellen (> abonnee bezoek aan € 0) om hun bezoekdag te reserveren. Idem voor de houders van een kortingkaart en gratis tickets.

Voor schoolgroepen
De CST-verplichting geldt niet voor schoolgroepen. Gelieve de preventieve maatregelen nog steeds na te leven.

Maatregelen voor de bezoekers
Vanaf 1 november treedt het systeem met het Covid Safe Ticket (CST) in werking. Dit ticket wordt dan verplicht voor de toegang tot SPARKOH!

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar (tot 01/11)
 • U dient de handen te wassen voor het betreden van elke nieuwe zone
 • Respecteer de markeringen op de vloer en de opgelegde richting voor het bezoek
 • Respecteer de sociale afstand van 1,50 m wanneer nodig
 • Vanaf 1/11/2021
  Voorleggen geldig CST voor bezoekers vanaf 16 jaar
  Het dragen van een mondmasker is verplicht voor 12- tot 15-jarigen die geen CST moeten voorleggen
  * Ook geldig voor buitenschoolse groepen (senioren, jeugd of gemengd)

  Covid-mesures

  Maatregelen in de museumruimte
  Om de goede sanitaire omstandigheden te waarborgen:

  Hygiënemaatregelen

 • Alcoholgel aan de in- en uitgang van elke zone
 • De ruimtes en het sanitair worden vaker grondig gereinigd

 • Social distancing

 • Traject met pijlen en bewegwijzering dat moet worden gerespecteerd
 • Drietalige “COVID”-communicatie in elke ruimte
 • Plexiglas aan het onthaal
 • Beeldenpaleis is open

 • Restaurant

 • Catering ter plaatse (binnen of op het terras)
 • Picknicken toegestaan
 • FAQ

  Heb ik een COVID SAFE TICKET (CST) nodig om toegang te krijgen tot SPARKOH!?

  Vanaf 1 november tot en met 15 januari 2022 zal het systeem met het COVID SAFE TICKET worden ingevoerd in WALLONIË. Daarom moeten individuele bezoekers en groepen (met uitzondering van schoolgroepen) die ons willen bezoeken een geldig COVID SAFE TICKET kunnen tonen om toegang te krijgen tot SPARKOH!.

  Wat is een COVID SAFE TICKET (CST)?

  Er zijn 3 types COVID SAFE TICKET (CST):

  • Een vaccinatiecertificaat waaruit de volledige vaccinatie blijkt (pas geldig vanaf de 14de dag na de 2de injectie of na de 1ste in het geval van het Johnson & Johnson-vaccin van één dosis).
  • Een testcertificaat dat het bewijs is van een negatieve PCR-test die maximaal 48 uur geleden is uitgevoerd, of een negatieve antigeentest (sneltest) die maximaal 24 uur geleden is uitgevoerd. De tests moeten worden uitgevoerd door een wettelijk bevoegd persoon.
  • Een Covid-herstelcertificaat van maximum 180 dagen oud.

  Meer info: https://www.wallonie.be/fr/actualites/application-du-covid-safe-ticket-dans-divers-secteurs-en-wallonie

  Bezoekers die niet gevaccineerd zijn, kunnen dus toegang krijgen tot SPARKOH! op vertoon van een van de twee andere certificaattypes.

  Welke documenten moet ik voorleggen om toegang te krijgen tot SPARKOH!?

  Om vanaf 1 november toegang te krijgen tot de SPARKOH! moet u de volgende documenten kunnen voorleggen:

  Uw tickets voor SPARKOH! die u op voorhand kocht via onze online ticketdienst

  Uw COVID SAFE TICKET (CST) via de Covid Safe-app of een geprinte versie met een LEESBARE QR-code.

  Een identiteitsbewijs. Een geldig CST zonder identiteitsbewijs wordt niet aanvaard.

  Alleen bevoegd personeel kan uw QR-code via de CovidScan-applicatie scannen om de geldigheid van het CST te controleren.

  Het opslaan van uw persoonsgegevens is niet toegestaan.

  Wij zijn een buitenschoolse groep, moeten wij een COVID SAFE TICKET voorleggen?

  Dergelijke groepsbezoeken zijn enkel toegestaan NA VOORAFGAANDE RESERVERING op 065 61 21 60. Het CST is van toepassing voor het omkaderend personeel vanaf 16 jaar.

  Is het dragen van een mondmasker nog steeds verplicht?

  Voor mensen met een COVID SAFE TICKET is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht om toegang te krijgen tot SPARKOH!. Voor personen voor wie de CST-plicht niet geldt (kinderen van 12 tot 15 jaar, schoolgroepen), blijft het dragen van mondmaskers en het naleven van de preventieve maatregelen van toepassing.

  Ik heb mijn tickets gekocht, maar ik heb geen COVID SAFE TICKET (CST). Worden mijn tickets terugbetaald?

  Vanaf 1 november is het COVID SAFE TICKET op culturele locaties VERPLICHT in WALLONIË.
  Indien u op de dag van uw bezoek niet in het bezit bent van een geldig CST, zal u de toegang tot SPARKOH! worden geweigerd, overeenkomstig de door de wet opgelegde richtlijnen.

  Uw tickets worden niet terugbetaald – zie ALGEMENE VOORWAARDEN.

  Ik heb een abonnement gekocht, maar ik heb geen COVID SAFE TICKET (CST). Is dit terugbetaalbaar?

  Vanaf 1 november is het COVID SAFE TICKET op culturele locaties VERPLICHT in WALLONIË. Indien u op de dag van uw bezoek niet in het bezit bent van een geldig CST, zal u de toegang tot SPARKOH! worden geweigerd, overeenkomstig de door de wet opgelegde richtlijnen.

  Bezoekers die niet gevaccineerd zijn, krijgen evenwel toegang tot SPARKOH! als ze een van de andere 2 certificaattypes kunnen voorleggen (een PCR-test of een negatieve antigeentest binnen de 48 uur of de 24 uur – of een COVID-herstelcertificaat van maximum 180 dagen).

  In ieder geval moet ook een identiteitsbewijs worden voorgelegd. Aangezien de toegang tot SPARKOH! mogelijk is wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan, is de terugbetaling van abonnementen niet van toepassing.

  Wij zijn een schoolgroep, moeten wij een COVID SAFE TICKET voorleggen?

  Nee, schoolgroepen zijn niet onderworpen aan de CST-verplichting. Deze bezoeken vinden plaats na voorafgaande reservering. Het dragen van een mondmasker en het naleven van de preventieve maatregelen blijft verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.

  Moet ik een tijdsslot reserveren voor mijn bezoek?

  Nee, we vragen niet om een tijdsslot te reserveren voor uw bezoek, maar u bent wel verplicht om een specifieke bezoekdag te reserveren wanneer u uw tickets koopt.

  Ben ik verplicht om mijn tickets online te kopen?

  Tenzij anders vermeld, moet u uw tickets online kopen om de alledaagse maatregelen te respecteren.
  Wanneer u een ticket koopt, moet u een specifieke bezoekdag selecteren. De tickets zijn enkel geldig op de geselecteerde dag. Indien de bezoekersaantallen het toelaten en u bent vergeten om uw tickets online te kopen, is het eventueel mogelijk om uw ticket ter plaatse te kopen. Als u uw ticket niet gebruikt op de vooropgestelde bezoekdag, is het niet langer geldig.

  Om gebruik te maken van uw Sodexo/Edenred/Frameries/Sport en Cultuur-cheques, kan u uw tickets rechtstreeks aankopen aan de kassa op de dag van uw bezoek.

  We zouden graag in groep komen. Is dat mogelijk?

  Om optimale omstandigheden te creëren voor onze bezoekers, is de toegang voor groepen op onze site momenteel beperkt. Reserveren verplicht via hello@sparkoh.be of 065 61 21 60.

  Ik zou graag een ruimte reserveren voor een evenement, is dat mogelijk?

  Als u een evenement wilt organiseren in SPARKOH! en/of een ruimte wilt afhuren, kan u contact opnemen met de eventafdeling op het volgende e-mailadres event@sparkoh.be
  Dit is echter steeds afhankelijk van de beschikbaarheid en onder voorbehoud van de maatregelen die worden opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad met betrekking tot bijeenkomsten tijdens evenementen.