Salle de cinéma - Palais des images

Het Beeldenpaleis

De spektakelzaal van SPARKOH!

Het Beeldenpaleis is de spektakelzaal van SPARKOH!. Dankzij de originele infrastructuur kan een film geprojecteerd worden op de 5 zijden van een enorme kubus waardoor de toeschouwer ondergedompeld wordt in een wereld van beelden van elk 100 m².

De films vormen een aanvulling op het aanbod van SPARKOH! en ze zijn gericht op de grote vraagstukken en uitdagingen voor de mens in deze 21ste eeuw. Het gaat om contrasterende beelden die de invraagstelling stimuleren en de kijker raken.

Regelmatig worden er in het Beeldenpaleis films en animatiefilms getoond die gemaakt werden door instanties buiten SPARKOH!, gespecialiseerd in wetenschappelijke verspreiding.

Affiche du film Volcans diffusé dans le Palais des images

Vulkanen

Tot 30/11/21

Vulkanen dragen al miljarden jaren lang bij tot het ontstaan van de wereld zoals wij die kennen. National Geographic-fotograaf Carsten Peter en zijn team nemen je mee naar plekken die maar weinigen hebben durven bezoeken. Ze trotseren de rotsen aan de rand van een actieve vulkaan in Indonesië, dalen af in de buurt van een lavameer in Vanuatu en reizen de wereld rond om de archeologische spookstad Pompeï en de verwoestende gevolgen van de uitbarsting van de Kilauea in 2018 op Hawaï te bezichtigen.

Ensemble!

Samen !

Wanneer de menselijke creativiteit de wereld in beweging zet ...

De uitgesproken positieve film Samen! toont een mozaïek van innoverende, creatieve en duurzame initiatieven, zonder te vervallen in het heersende fatalisme.

In navolging van Rob Hopkins, initiatiefnemer van de beweging "transitiesteden", stellen burgers, ondernemers, denkers hun manier voor waarop zij de toekomst van de planeet zien, maar reiken ze vooral hun ideeën aan om anders en beter te leven.

Ondergedompeld in het onderwerp, dankzij de vijf reuzegrote schermen van het Beeldenpaleis, ontdekt de kijker een collectieve groentetuin of een repair café banden kan smeden en hoe een eiland autonoom is geworden op het vlak van energievoorziening.

Geregisseerd door Güldem Durmaz en mede-geregisseerd door Altitude 100 en SPARKOH!

H2O

H2O !

Water is even belangrijk als lucht, maar niet voor iedereen even toegankelijk.
Deze reis in beelden nodigt je uit om de belangen van toegang tot water op wereldschaal beter te begrijpen.

Het contrast tussen de betoverende beelden van het water op aarde en de ellende van diegenen die geen toegang hebben tot dit levensbelangrijk element is pakkend. Ook de cijfers zijn veelzeggend. Om ons eraan te herinneren dat wij verantwoordelijk zijn voor de hulpbronnen waarover we beschikken en dat we ons op een kruispunt bevinden, even afhankelijk van water als de vis die ons doorheen de beelden leidt.