Brouette transport
animation

De onaffe hut

Neem in Het super leuk plekje van de Pass’âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen.

Ontdekken
Animation autour de la lumière
animation

Lumineus onderzoek

Het snoep is verdwenen, wie heeft dat gedaan?! Vind de dader door op onderzoek te gaan: ontdek aanwijzingen door de juiste kijkinstrumenten te gebruiken! Blacklight, optische illusies, vergrootglas – ontcijfer de boodschappen en ontmasker de dader!

Ontdekken
Famille qui joue à un jeu de société d'équilibre
animation

“Riton, Bubbels, Anatole, José… Toch beestig slim”

Riton zoekt zijn weg terug naar huis, Bubbels heeft een ongelooflijk geheugen en Anatole en José hebben de kunst van het communiceren onder de knie! Kom in deze workshop kennismaken met de helden van de film “Pas Bêtes” en probeer listige spelletjes even goed als hen op te lossen om meer te weten te komen over onze vaardigheden en die van dieren.

Ontdekken
Animation autour de l'intelligence artificielle
animation

Kunstmatige intelligentie, wie ben je ?

AI worden in verschillende sectoren gebruikt. Maar zijn ze echt ‘intelligent’? In hoeverre kunnen we ze vertrouwen? Kom in de Pixelfabriek een kunstmatige intelligentie trainen om beter te begrijpen hoe het werkt en te zien welke rol de mens speelt bij het ontwikkelen van deze nieuwe hulpmiddelen.

Ontdekken
Le numérique à l'école
animation

Ozobot

Ontdek wat een robot is en beleef plezier aan het programmeren ervan op verschillende manieren…

Ontdekken
tableau floral
animation

Tuinverkenner

In de Tuin van de Biodiversiteit kunt u met uw gezin opdrachten uitvoeren om de levende wereld om u heen te ervaren en waar te nemen. Maak een natuurschilderij of een beest van klei en leren vogelgezang te herkennen dankzij kunstmatige intelligentie.

Ontdekken
Entrée SPARKOH! point info accueil des publics
animation

Het Spel der Ontdekkingen

Het Spel der Ontdekkingen neemt je mee naar alle hoeken van de tentoonstellingsruimten om de wetenschap achter de tentoonstellingen te ontdekken via talrijke leuke uitdagingen! Zin om mee te spelen? Meer informatie bij het infopunt!

Ontdekken
animation

Terril

Ontdek het wonderbaarlijke ecosysteem van de terril !

Ontdekken
animation

Televisiestudio

De leerlingen nemen deel aan een unieke oefening van mondelinge expressie: een televisiejournaal maken in een echte televisiestudio.

Ontdekken
animation

De Terril

Een uitstapje in de natuur om op ontdekkingstocht te gaan naar deze getuigenis van de geschiedenis van de regio, die vandaag een bijzondere biotoop is die voortdurend evolueert.

Ontdekken
Activité maison inachevée
animation

Parcours : de ontdekkers

Luister naar zijn hart, bouw een groot huis, test uw fysieke prestaties… een thematisch parcours begeleid door een animatoir van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar.

Ontdekken
ANIMATION_ROBOT
animation

Robot

Wat is een robot? Ontdek de verschillende animaties over robotica die aangepast zijn aan de verschillende leeftijden van de kinderen.

Ontdekken
Animaties > Gezin

Alleen tijdens de schoolvakanties, biedt het animatieteam u de mogelijkheid om wetenschap en technologie te ervaren in de workshops. Ga naar het informatiepunt om de toegangsvoorwaarden tot de activiteiten te kennen. De animaties worden gratis aangeboden in functie van het aantal beschikbare plaatsen. 1 animatie van 45 min. per gezin – op inschrijving, op de dag van uw bezoek.

Animaties > School

Van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar biedt een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogisch parcours naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.

Van het 3de leerjaar tot het 6de middelbaar omvat een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogische animatie naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak, te combineren met een tentoonstelling en een film. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.