Sorcière d'halloween à l'encre invisible
animation

Lumineus onderzoek

Het Halloweensnoep is verdwenen, wie heeft dat gedaan?! Vind de dader door op onderzoek te gaan: ontdek aanwijzingen door de juiste kijkinstrumenten te gebruiken! Blacklight, optische illusies, vergrootglas – ontcijfer de boodschappen en ontmasker de dader!

Ontdekken
L'ombre de la sorcière
animation

Uitdagingen uit de schaduwen

Wat is een schaduw? Hoe ontstaan schaduwen? Stap na een Chinees schimmenspel de wereld van de schaduwen binnen en ga de uitdaging van de heks aan: ontdek, vang en creëer schaduwen dankzij verschillende schaduw- en lichtspelletjes!

Ontdekken
Maison hantée grâce au videomapping
animation

Videomapping

Spoken, vleermuizen, monsters… creëer een bewegende Halloween-wereld door statische of geanimeerde beelden op een achtergrond te projecteren met behulp van eenvoudige videomappingsoftware.

Ontdekken
Programmer un fantôme
animation

Spook zoekt programmeur

Boeoe! Laat de ogen en de tanden van een spook glinsteren dankzij een eenvoudig programma in de Pixel fabriek. Met een Micro:bit-kaart wordt coderen kinderspel!

Ontdekken
animation

Televisiestudio

De leerlingen nemen deel aan een unieke oefening van mondelinge expressie: een televisiejournaal maken in een echte televisiestudio.

Ontdekken
animation

Terril

Ontdek het wonderbaarlijke ecosysteem van de terril !

Ontdekken
animation

Tekens eens een robot

Wat is een robot? Ontdek de verschillende animaties over robotica die aangepast zijn aan de verschillende leeftijden van de kinderen.

Ontdekken
animation

De Terril

Een uitstapje in de natuur om op ontdekkingstocht te gaan naar deze getuigenis van de geschiedenis van de regio, die vandaag een bijzondere biotoop is die voortdurend evolueert.

Ontdekken
maison inachevée
animation

De onaffe hut

Neem in Het super leuk plekje van de Pass’âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen.
4 tot 7 jaar

Ontdekken
animation

Televisie studio

Jongeren kunnen hier de audiovisuele technieken ontdekken door zelf een uitzending in een echte studio te maken.
Vanaf 8 jaar.

Ontdekken
Animation-Robot-S1-S2 (4)
animation

Robotica

Wat is een robot? Ontdek de verschillende animaties over robotica die aangepast zijn aan de verschillende leeftijden van de kinderen.
Vanaf 8 jaar.

Ontdekken
Animaties > Gezin

Alleen tijdens de schoolvakanties, biedt het animatieteam u de mogelijkheid om wetenschap en technologie te ervaren in de workshops. Ga naar het informatiepunt om de toegangsvoorwaarden tot de activiteiten te kennen.

De animaties worden gratis aangeboden in functie van het aantal beschikbare plaatsen. 1 animatie van 45 min. per gezin – op inschrijving, op de dag van uw bezoek. Deze workshops worden georganiseerd van 30/10 tot 07/11.

Animaties > Groep

Voor groepen die tot een structuur behoren (jeugdgroepen / volwassenen of gemengd), worden de animaties betaald. Een supplement van 40 € wordt gevraagd per animatie en per groep van maximaal 20 personen. Reserveren verplicht. Minimaal 10 personen per groep.

Animaties > School

Van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar biedt een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogisch parcours naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.

Van het 3de leerjaar tot het 6de middelbaar omvat een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogische animatie naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak, te combineren met een tentoonstelling en een film. De prijs bedraagt € 7,50. Reserveren is verplicht.