Programmer un robot au SPARKOH!, famille en atelier
animation

Robot op missie

Programmeer een robot met een micro:bit-kaart en bestuur deze op afstand op de planeet Mars om zijn missie te voltooien.

Ontdekken
Enfant dans un atelier artistique
animation

De dieren en hun kostuum

In het gezelschap van Colin de cameleon leren ze waarom de dieren zich moeten camoufleren in hun omgeving en hoe ze dat doen. Tijdens deze originele animatie rond plastische kunst kunnen de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten terwijl ze een knutselwerk voor carnaval maken.

Ontdekken
animation

Terril

Ontdek het wonderbaarlijke ecosysteem van de terril !

Ontdekken
animation

Televisiestudio

De leerlingen nemen deel aan een unieke oefening van mondelinge expressie: een televisiejournaal maken in een echte televisiestudio.

Ontdekken
animation

De Terril

Een uitstapje in de natuur om op ontdekkingstocht te gaan naar deze getuigenis van de geschiedenis van de regio, die vandaag een bijzondere biotoop is die voortdurend evolueert.

Ontdekken
Activité maison inachevée
animation

Parcours : de ontdekkers

Luister naar zijn hart, bouw een groot huis, test uw fysieke prestaties… een thematisch parcours begeleid door een animatoir van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar.

Ontdekken
ANIMATION_ROBOT
animation

Robot

Wat is een robot? Ontdek de verschillende animaties over robotica die aangepast zijn aan de verschillende leeftijden van de kinderen.

Ontdekken
Animaties > Gezin

Alleen tijdens de schoolvakanties in de Federatie Wallonië-Brussel, biedt het animatieteam u de mogelijkheid om wetenschap en technologie te ervaren in de workshops. Ga naar het informatiepunt om de toegangsvoorwaarden tot de activiteiten te kennen. De animaties worden gratis aangeboden in functie van het aantal beschikbare plaatsen. 1 animatie van 45 min. per gezin – op inschrijving, op de dag van uw bezoek.

De volgende workshops zijn ter informatie. Ze veranderen afhankelijk van het vakantieprogramma.

Animaties > School

Van de 2de kleuterklas tot het 2de leerjaar biedt een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogisch parcours naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak. De prijs bedraagt € 8. Reserveren is verplicht.

Van het 3de leerjaar tot het 6de middelbaar omvat een “schoolbezoek” toegang tot EEN pedagogische animatie naar keuze op basis van het schoolniveau en het gewenste vak, te combineren met een tentoonstelling en een film. De prijs bedraagt € 8. Reserveren is verplicht.