Vitrine avec objets en plastique trouvé en mer
exposition

Plastic oceanen

Van 25/09/2021 tot 28/11/2021, verwelkomt SPARKOH! de tijdelijke tentoonstelling “Plastic Oceanen”, die werd ontwikkeld door Expédition MED, met de financiële steun van Materia Nova.

Ontdekken
Deux filles dans un simulateur de vent, les cheveux en l'air
exposition

Geo’Dynamic !

Geo’Dynamic! een meeslepende tentoonstelling om klimatologische, natuurlijke en geofysische verschijnselen beter te begrijpen. Simulatoren en zintuiglijke ervaringen.

Ontdekken
Jardin biodiversité - vue des sentiers
exposition

De tuin van de biodiversiteit

Aan de rand van een vijver, in het midden van een bloemenweide, in de moestuin, boven op het observatorium wandel door de lokale biodiversiteit.

Ontdekken
maquette
exposition

Verhalenzolder

SPARKOH! werd gebouwd op de site van een oude steenkoolmijn en laat u het verleden herbeleven in een speciale expositieruimte.

Ontdekken
Odyssée des éléments
exposition

Het odyssee van de elementen

Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de tabel van Mendeljev kunt u opnieuw kennismaken met de periodieke tabel zoals u ze nog nooit zag! Speel met de 118 chemische elementen die de basis vormen van het Universum en ontdek dat alles, absoluut alles rondom ons vervat zit in deze tabel!

Ontdekken
Nature 2.0
exposition

Natuur 2.0

En als we ons u eens zouden inspireren op de planten en de dieren om onze samenleving te verbeteren ? Een zeer levendige tentoonstelling !

Ontdekken
Mon corps, ma santé : coeur
exposition

Mijn lichaam, mijn gezondheid

Ontdek je lichaam. Ontleed het om het beter te kunnen samenstellen: bezoek je organen een voor een en kom meer te weten over de grote systemen die ze sturen.

Ontdekken
Exposition METAmorphoses
exposition

METAmorfoses

Van de technologische hoogstandjes die gepaard gingen met de exploitatie van de mijnen tot de grote technisch-wetenschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw, … de maatschappij beweegt en vindt zich opnieuw uit dankzij de creativiteit van de mens.

Ontdekken
Sport_KINECT
exposition

Sport

Wie heeft nooit de vreugde gevoeld van een driepunter te scoren of zo snel mogelijk te lopen? Sport wekt enthousiasme op bij een groot publiek, het is de weerspiegeling van onze samenleving.

Ontdekken
Monsieur Machine
exposition

Mijnheer Machine

“Mijnheer machine” stelt u enkele leuke uitdagingen voor, voor het verkennen van deze steeds dunner wordende grens tussen de ongelooflijke vermogens van de mens en deze die geboden worden door de nieuwe technologieën.osition.

Ontdekken
Waouh Zone
exposition

Waouh Zone

Duik in de wereld van de digitale een dialoog met 5 interactieve werken. Neem deze technologieën ter hand in de Pixelfabriek: we zijn allemaal makers!

Ontdekken