Entrée SPARKOH! point info accueil des publics

Het Spel der Ontdekkingen

Het Spel der Ontdekkingen neemt je mee naar alle hoeken van de tentoonstellingsruimten om de wetenschap achter de tentoonstellingen te ontdekken via talrijke leuke uitdagingen! Zin om mee te spelen? Meer informatie bij het infopunt!

Ontdekken
tableau floral

Tuinverkenner

In de Tuin van de Biodiversiteit kunt u met uw gezin opdrachten uitvoeren om de levende wereld om u heen te ervaren en waar te nemen. Maak een natuurschilderij of een beest van klei en leren vogelgezang te herkennen dankzij kunstmatige intelligentie.

Ontdekken

Lumineus onderzoek

Het snoep is verdwenen, wie heeft dat gedaan?! Vind de dader door op onderzoek te gaan: ontdek aanwijzingen door de juiste kijkinstrumenten te gebruiken! Blacklight, optische illusies, vergrootglas – ontcijfer de boodschappen en ontmasker de dader!

Ontdekken
Cyanotype animation en famille

Wanneer de foto aan het licht komt

In het chemielabo is het tijd voor de familiefoto! We laten onze mooiste glimlach zien en dan laten we de chemie haar werk doen. Zo maken we een foto op basis van de technieken van vroeger.

Ontdekken

De onaffe hut

Neem in Het super leuk plekje van de Pass’âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen.
Van 01/07 tot 15/07
Van 01/08 tot 15/08

Ontdekken