Odyssée des éléments

Afspraken op zondag

SPARKOH! is iedere zondag geopend voor gezinnen van 10u00 tot 18u00. Daarnaast is het museum ook geopend tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.

Lees verder
L'ombre de la sorcière

Uitdagingen uit de schaduwen

Wat is een schaduw? Hoe ontstaan schaduwen? Stap na een Chinees schimmenspel de wereld van de schaduwen binnen en ga de uitdaging van de heks aan: ontdek, vang en creëer schaduwen dankzij verschillende schaduw- en lichtspelletjes!

Ontdekken
Sorcière d'halloween à l'encre invisible

Lumineus onderzoek

Het Halloweensnoep is verdwenen, wie heeft dat gedaan?! Vind de dader door op onderzoek te gaan: ontdek aanwijzingen door de juiste kijkinstrumenten te gebruiken! Blacklight, optische illusies, vergrootglas – ontcijfer de boodschappen en ontmasker de dader!

Ontdekken
Maison hantée grâce au videomapping

Videomapping

Spoken, vleermuizen, monsters… creëer een bewegende Halloween-wereld door statische of geanimeerde beelden op een achtergrond te projecteren met behulp van eenvoudige videomappingsoftware.

Ontdekken
Photos Labo

Wanneer de foto aan het licht komt

In het chemielabo is het tijd voor de familiefoto! We laten onze mooiste glimlach zien en dan laten we de chemie haar werk doen. Zo maken we een foto op basis van de technieken van vroeger.

Ontdekken
Programmer un fantôme

Spook zoekt programmeur

Boeoe! Laat de ogen en de tanden van een spook glinsteren dankzij een eenvoudig programma in de Pixel fabriek. Met een Micro:bit-kaart wordt coderen kinderspel!

Ontdekken