Formation d'un nuage avec de la glace carbonique

De wolkenfabriek

Hoe ontstaan deze lichte en poëtische vormen die boven ons hoofd zweven? Kom en maak uw eigen wolk om het te begrijpen en de onzichtbare fenomenen te zien die ze voortbrengen.

Ontdekken
Robot mytini panda pour apprendre à programmer

Reddingsrobots

Noodgeval! De aarde heeft gebeefd, we moeten de slachtoffers redden.  Vanuit uw controlepost maakt en start u de programma’s van uw “reddingsrobot”. Zal hij op tijd komen om de schade te beperken? U zult snel leren hoe u duidelijk met uw robot kunt communiceren, zodat hij uw opdrachten doeltreffend uitvoert. 

Ontdekken
Odyssée des éléments

Afspraken op zondag

SPARKOH! is iedere zondag geopend voor gezinnen van 10u00 tot 18u00. Daarnaast is het museum ook geopend tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.

Lees verder

Secrets de la gélatine

La gélification est une méthode très utilisée en cuisine. Focus sur cette technique en préparant une citrouille gélatineuse!

Ontdekken
Atelier été - hôtel à insectes

Insectenhotels

In de Pixelfabriek kiest u een insect dat u graag in uw tuin zou verwelkomen, tekent u er een gepersonaliseerd onderkomen voor op de computer en start u de lasersnijmachine. Na het assembleren van uw onderdelen is uw hotel klaar om uw nieuwe buren te verwelkomen!

Ontdekken
Bioplastique

Du lait au plastique

Avec du lait et un peu de vinaigre, créez du bioplastique ! Porte-clé, boucles d’oreilles, déco… soyez créatif!

Ontdekken
Stopmotion

123 action

Réalisez un film en stop motion avec peu de moyens et beaucoup d’imagination ! Deviens scénariste, monteur et réalisateur !

Ontdekken