Zin om de fascinerende wereld van wetenschap en technologie met familie, vrienden of in je eentje te ontdekken? Zin om op een leuke manier je zintuigen te prikkelen en je wetenschappelijke nieuwsgierigheid te stillen? Breng dan zeker een bezoekje aan SPARKOH! in Frameries!

Bezoek het wetenschapsmuseum SPARKOH! en word spelenderwijs ondergedompeld in de fascinerende wereld van de wetenschap!

Van het menselijk lichaam tot chemie, van de natuur tot de digitale wereld en van energie tot biodiversiteit: verken de verbazingwekkende facetten van STEM met behulp van experimenten, emoties en spelletjes.

Wil je van het weekend genieten om er met je gezin op uit te trekken? Wil je een wandeling maken met vrienden of net van de rust genieten om op eigen houtje de wetenschap te ontdekken? SPARKOH! is een origineel science center in Frameries, in het hartje van Henegouwen in België!

Elke zondag, feestdagen en tijdens de schoolvakanties van 10 tot 18 uur, nodigt SPARKOH! jong en oud uit om STEM (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) te ontdekken aan de hand van meer dan vijftien interactieve wetenschappelijke tentoonstellingen en ludieke ruimtes (speelterrein en acrobatisch parcours), thematische films, leuke pedagogische activiteiten en dat alles onder toezicht van onze mediatoren in de vorm van diverse wetenschappelijke uitdagingen.

Een wetenschapsmuseum om de wetenschappelijke nieuwsgierigheid te wekken

Bezoek het wetenschapsmuseum SPARKOH! en word spelenderwijs ondergedompeld in een fascinerende wereld!
Van het menselijk lichaam tot chemie, van de natuur tot de digitale wereld en van energie tot biodiversiteit: verken de verbazingwekkende facetten van STEM door middel van experimenten en spelletjes.

> Ontmoeting met de wetenschappen…

Regent het?

Geen probleem! Ontdek de 12.000m² aan binnenruimtes en geniet van talrijke leuke ervaringen. Wandel door de expositieruimtes en laat je verleiden door enkele leuke uitdagingen. Daag je papa, mama, broers, zussen… uit en vergelijk jullie resultaten. Wandel door de tentoonstellingsruimtes en waan jezelf een echte ontdekkingsreiziger. Stel jezelf duizend en één vragen, bedien de installaties, voel, observeer en laat je verrassen. Ontdek de antwoorden op al je vragen en de wetenschap op een speelse manier!

Enkele van de uitdagingen die je kan aangaan:

 • Laat je meeslepen in het moment laten door je wensen en nieuwsgierigheid
 • Usain Bolt overtreffen op de atletiekpiste
 • In een hangnet liggen en het leven in de vijver observeren
 • Je  hersenen vergelijken met die van een kat
 • Het ontbrekende element in de tabel van Mendeljev vinden
Tentoonstellingent

Schijnt de zon?

De natuur evolueert elke dag in onze Tuin van de Biodiversiteit. Heb je nog niet de kans gehad om de tuin te bezoeken met het hele gezin? Ontdek de lokale flora en fauna. Zit er een vogel in én van de nestkastjes? Zie je bijen in de omgeving van de zandvlakte? Zitten er regenwormen onder de grond?

Enkele van de uitdagingen die je kan aangaan:

 • Ontdek het landschap vanaf de top van het observatorium…
 • Observeer de vijver, liggend in een hangnet…
 • Wandel op blote voeten, voel de natuur tot in je tenen
 • Neem een foto in de wilgenhut
De tuin van de biodiversiteit

> Goed om weten voor uw bezoek :

  • OH!Resto is open en Picknicks toegestaan.
  • U bent nog steeds verplicht om uw tickets online te reserveren en te kopen.
  • De gezondheidsmaatregelen blijven van toepassing: raadpleeg ze hier

Horeca

Op zon-, vakantie- en feestdagen kan je genieten van huisbereide warme en koude gerechten: broodjes, wraps, salades, pastagerechten, dagschotels of je eigen picknick in de buitenlucht, op het terras van OH!RESTO. Opgelet: respecteer je gezinsbubbel en de regels op het vlak van social distancing.

Warme en koude dranken verkrijgbaar. In de namiddag zijn er ook desserts verkrijgbaar.

> Hoe kan u uw bezoek reserveren?

Coupon chèque consommation Edenred

Ga naar de online ticketverkoop en selecteer uw tickets.**
Let op, als u recht heb op een korting (Wallonie Bruxelles Tourisme – Bon Escapade / Art.27 / Ligue des familles…) moet u tickets selecteren onder de vermelding “partnertickets”.
Als u beschikt over cheques (Sport- en Cultuurcheques, Consumptiecheques, bons Frameries, Pass Visite Wallonia), kan u uw tickets TER PLEKKE kopen op de dag van uw bezoek.

Koop een ticket