Visuel de l'expo 123_NL

Nieuwe tentoonstelling
te ontdekken vanaf 8 juli
Hoeveel poten heeft een aap? En een slak? Welk zeedier is groter dan de sardine? Welke dieren leven in de jungle? Met hoeveel zijn ze? 5? 10? Meer? Waarom tellen we ze niet even?

In de diepten van de oceaan, in het hart van de toendra en in het gebladerte verkennen peuters van 3 tot 6 jaar de wereld van getallen, vormen en wiskunde doorheen drie verbazingwekkende miniwerelden waar teloefeningen en verhalen door elkaar lopen.

Een poëtische en leuke eerste kennismaking met wiskunde via leuke zintuiglijke acties!

Een tentoonstelling die alle zintuigen prikkelt.

Photo de l'exposition dans l'espace Toundra avec des oiseaux et un enfant

De toendra


Verken deze schitterende poolbiotoop, helemaal wit en zacht. Hier wonen ijsberen, vogels en bevers. In deze ruimte draait alles om volume. Kegels en piramides voor de bergen, kubussen voor de ijsbergen en een hoge rots om vogels te observeren.

Uitdaging: maak een landschap van vormen en vaste blokken. Rangschik de vogeleieren op basis van hun positie of kleur, help de bevers door een dam van boomstammen te maken en ervoor te zorgen dat deze in evenwicht blijft.

Photo dans l'exposition océan avec projection

De oceaan


Duik in het hart van de oceaan. Wat zie je? Een verscheidenheid aan zeedieren in verschillende vormen, kleuren en maten. Sommige vissen zijn ovaal, andere rond, sommige hebben strepen, andere grappige patronen, sommige zijn groot, andere heel klein… Op de bodem van de oceaan is het allemaal een kwestie van geometrie, vormen en maten!

Uitdagingen: herken en benoem de geometrische vormen van de vissen, zoek uit wie groter of kleiner is dan, maak Tangram-zeesterren…

Espace avec des faux arbres en bois et un enfant qui écoute une fleur

Het bladerdak


Dit regenwoud krioelt van de verrassende dieren! Kan je ze allemaal tellen? Herken jij hun schreeuw doorheen de geluidslianen of weet je wat hen zo bijzonder maakt? Of vang vlinders in je netten, zodat je ze kunt observeren en tellen?

Een nieuwe zone voor kinderen van 3-6 jaar

Het 150 m² grote gebied “1, 2, 3, start!” werd toegevoegd aan het activiteitenaanbod voor de jongste doelgroep van 3-6 jaar.

Een volledige benedenverdieping van 650 m² gewijd aan de allerkleinsten, bestaande uit de volgende tentoonstellingen:
« Een superleuk plekje» « Licht » « Crapahut’ ».