De lente komt eraan!
Nood aan wat frisse lucht ?

Zin om een hele dag met je familie door te brengen? Zin om uitgedaagd te worden? Neem je kinderen, vrienden of grootouders mee voor een dagje in de fascinerende wereld van de wetenschap!
Van 02/04 tot 18/04 elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur.

Nieuw tijdens de vakantie: de animatiefilm “PAS BÊTES” over de intelligentie van dieren, nieuwe begeleide activiteiten en een openluchtparcours om het erfgoed van de streek te ontdekken!

Film Pas Bêtes avec border collie en dessin animé

OH! DAT IS “PAS BÊTES!”

De nieuwe 4D-animatiefilm!

Riton wordt wakker en blijk helemaal alleen te zijn in een donkere cinemazaal. Hij vindt zijn jonge baasje Sasha niet meer. Aan zijn lot overgelaten, trekt de Border Collie over de wegen van België, op zoek naar zijn baasje. Tijdens zijn reis door het platteland en steden komt hij voor onverwachte situaties en ontmoetingen te staan en neemt hij ons mee op een fantastische reis over de intelligentie van dieren.
Ontdek deze meeslepende ervaring in 4D en op 5 schermen.

OH!, wat is het koud!

Ontdek wetenschap via 17 werelden en interactieve tentoonstellingen! Ruimtes voor alle leeftijden, toegankelijk vanaf 3 jaar.

Ontdek wetenschap in 12.000 m² aan overdekte thematieke ruimtes. Leuke en interactieve tentoonstellingen om het menselijk lichaam, de natuur, energie, klimaatverschijnselen en vele andere dingen die je misschien nog niet wist te ontdekken, door experimenten, de zintuigen en spelletjes!
Vrij te verkennen, op je eigen tempo en volgens waar je zin in hebt!

Atelier dans le Lab'expo chimie

OH! het is EENVOUDIG!

Een tijd om te experimenteren!

Ter gelegenheid van de release van de film “BEESTIG SLIM”, bieden onze wetenschappelijke animatoren je de mogelijkheid om intelligentie in verschillende vormen te ontdekken via 5 begeleide workshops.

Ontmoet de helden uit de film “Beestig Slim”, test je intelligentie of geheugen, programmeer kunstmatige intelligentie of maak kennis met de BLOB in het lab!

1 animatie per gezin – op reservatie – afhankelijk van de beschikbaarheid.

Brouette transport
animation

De onaffe hut

Neem in Het super leuk plekje van de Pass’âge van de Ontdekkers, deel aan de bouw van een huis, van de muren tot het dak, inclusief de leidingen.
Van 01/07 tot 15/07
Van 01/08 tot 15/08

Ontdekken
Animation autour de la lumière
animation

Lumineus onderzoek

Het snoep is verdwenen, wie heeft dat gedaan?! Vind de dader door op onderzoek te gaan: ontdek aanwijzingen door de juiste kijkinstrumenten te gebruiken! Blacklight, optische illusies, vergrootglas – ontcijfer de boodschappen en ontmasker de dader!

Ontdekken

OH!, PLAN JE BEZOEK

Plan uw bezoek, koop uw tickets online en raadpleeg de gezondheidsmaatregelen vóór uw bezoek.

Salade grecque avec feta olive concombre tomate

OH!RESTO

Het SPARKOH!-restaurant is open met zijn gebruikelijke menu en een speciaal seizoensmenu!
Kies je voor macaroni in de vorm van een tartiflette met spek, ui en reblochon kaas of een huisgemaakte knapperige speculaasmousse, warme chocolademelk met slagroom en mini-marshmallows om even op te warmen en brownies in de vorm van een kerstboom?

Boutique intérieure

SHOPPING

Wil je thuis wetenschap en technologie blijven ontdekken? Ga naar huis met een prachtig souvenir van je bezoek aan SPARKOH!