Section Thumbnail

De Fantastische Oversteek


  • Moviola, van Marcio Ambrosio : met behulp van het roer en zijn vele hendels neemt u de controle van de Moviola over. Reis naar verre oorden, halfweg tussen realiteit en virtuele werelden.
  • Mécaniques discursives, van Fred Penelle et Yannick Jacquet : laat u meevoeren door deze machine die zich over de muren verspreid als een ganzenspel. Een verrassende ‘videomapping’ die speelt met de betonnen holtes van deze plek.
  • Social Boids, van Chevalvert : de SoBo’s zijn kleine lichtwezens die gevoelig zijn voor je aanwezigheid …  Beweeg, hou je stil, kom langzaam dichter bij de muur en leer ze te temmen.
  • Murmur, van Chevalvert: fluister, praat, fluit in de echokamer en bewonder uw eigen geluidsgolven die zich naar de muur toe verplaatsen.
  • Het gezang van de machines, de Hovertone : laat de machines zingen, raak ze gerust aan om ze te wekken en luister naar de melodieën die ze verspreiden …
Section Thumbnail

De Pixelfabriek.


In de Pixelfabriek, neem technologieën ter hand.
In dit laboratorium van de 21ste eeuw wachten op jullie een reeks instrumenten 2.0. Het animatieteam ontwikkelde voor u een programma van activiteiten, waaronder rond de 3D-printer en laser snijder om het eigendom van deze technieken te nemen en wat er achter ligt te begrijpen. Ontdek de wereld van “open data” en “do it yourself”.

De ruimte is toegankelijk in functie het uurrooster van de animatie en dat vindt u terug aan het informatiepunt.