Van 1 tot en met 24 september zal het Pass zijn deuren sluiten om zich voor te bereiden op het najaar 2021.
En het belooft een bijzonder najaar te worden! De volgende keer dat je Pass bezoekt, zal het Pass niet langer het Pass zijn! We lanceren namelijk een nieuwe naam, nieuwe identiteit, nieuwe experimenten... Noteer de datum nu al in je agenda, op 25.09.2021 waait er een nieuwe wind door ons science center!

Daarnaast ging het nieuwe schooljaar van start en vanaf 28 september verwelkomen we jullie school- of klasgroepen graag opnieuw.

Toegang voor scholen (op reservering) en individuele bezoekers*, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 16u (gesloten op woensdag en zaterdag)

• Open op zondag van 10u tot 18u voor individuele bezoekers*

 • Tijdens schoolvakanties en op feestdagen zijn we 7 dagen op 7 geopend van 10u tot 18u
 • * Toegang tot alle tentoonstellingen in het Pass, de film in het Beeldenpaleis, het acrobatisch parcours Acro’bât , de buitenruimtes (de Tuin van de Biodiversiteit en het Speelterrein) - animaties niet inbegrepen.

  Dit is geen afscheid!

  Een najaar vol nieuwigheden

  Zoals ieder jaar was het Pass 7 dagen op 7 geopend tijdens de schoolvakanties. Daarom sluit het museum nu zijn deuren tot 24.9 om het laatste kwartaal voor te bereiden.

  De reservatiedienst is elke dag bereikbaar van 9u tot 17u.

  Fille qui fait OH devant le tableau de mendeleiev

  Groot nieuws deel je met elkaar: in september verandert het Pass van naam

  We kondigen het al meer dan een jaar geleden aan en binnenkort is het eindelijk zover. Op 25 september 2021 zal het Pass (Parc d’Aventures Scientifiques et de Société) officieel van naam veranderen!

  Na meer dan 21 jaar aan de zijde van onze bezoekers, partners en sponsors en na de naamsverandering verschillende keren te hebben uitgesteld wegens de gezondheidscrisis, lag het voor onze teams voor de hand om deze belangrijke gebeurtenis met ons publiek te vieren tijdens een feestelijk verlengd weekend op 25, 26 en 27 september! En als kers op de taart is voor deze gelegenheid de toegang gratis voor kinderen tot 18 jaar!

  Ter herinnering: alle scholen en gemeentes van de Franse Gemeenschap zijn gesloten op 27/09 vanwege het Feest van de Franse Gemeenschap. Dit is dus de ideale gelegenheid om deze dag bij ons door te brengen met je gezin, of grootouders kunnen hun kleinkinderen meebrengen.

  Nieuwigheden in het museumgedeelte!

  Eind september kan je bij het binnenkomen meteen enkele nieuwigheden ontdekken: een nieuwe museumwinkel, de reorganisatie en optimalisatie van de kassa en het infopunt, een nieuwe augmented reality foto-ervaring naast de installatie “De Chemie van Emoties”...

  Het Pass zal ook een tijdelijke tentoonstelling verwelkomen. Deze kreeg de naam “Plastic Oceanen” en is het werk van Expéditions Med, met de steun van Matéria Nova.

  FEESTELIJK EVENEMENT

  Op 25, 26 en 27 september

  (Her)ontdek de klassiekers die het Pass tot zo’n succes hebben gemaakt van 25 tot 27 september en test onze nieuwe activiteiten speciaal voor deze gelegenheid: death ride, drone race, thematische photobooth, VR, light painting...

  3 dagen feestvreugde met een programma op maat voor jong en oud.

  Wanneer ?

 • Zaterdag 25.9 van 12u00 tot 19u00
 • Zondag 26.9 van 10u00 tot 18u00
 • Maandag 27.9 van 10u00 tot 18u00
 • Hoe ?

  Online tickets reserveren is verplicht: https://pass-be.tickeasy.com/fr-FR/accueil