De zomer is terug: trek eropuit en geniet van je vakantie!

Het hoofd in de wolken, het haar in de wind, de voeten op de grond... Alles is mogelijk in Geo’Dynamic !
de nieuwe meeslepende ruimte van het Pass, waar al je zintuigen zullen ontwaken! Klaar om de zomervakantie te beginnen?
Breng je familie, vrienden, jong en oud, mee en beleef een zomer vol emoties!

- Het Pass is open van 10u00 tot 18u00 -
Raadpleeg de gezondheidsmaatregelen voor je bezoek.

Geo'Dynamic!
De mens in contact met natuurfenomenen


Hoe wordt sneeuw gevormd ?
Wat veroorzaakt een bliksemschicht ?
Waar komt de wind vandaan ?
Waarom barst een vulkaan uit ?

Dompel je onder via al je zintuigen en laat je leiden door je emoties.

Ontdek Geo'Dynamic

Ontdek de geofysische natuurverschijnselen die op de aardbol werkzaam zijn in dit observatiestation.

Creëer een minitornado, test je weerstand in de windsimulator, balanceer op de aardbevingssimulator, simuleer een tsunami of een vulkaanuitbarsting...

Verkennen, ontdekken, spelen, experimenteren en voelen: regen, stormen, wolken, aardbevingen of wind.

Experimenten in de buitenlucht

“Natuur”-ervaringen in de Tuin van de Biodiversiteit of fysieke uitdagingen in de Speeltuin... Wetenschap is ook buiten te vinden!

Ontdek de buitenruimtes

Een zomervakantie onder de zon?
Ontdek onze Speeltuin van 3000m²! Tokkelbaan, schommels, klimspellen, een trampoline, het vergt heel wat energie om op al deze installaties te verkennen, voordat je naar de Tuin van de Biodiversiteit kan gaan om de plaatselijke fauna en flora te ontdekken.

Begeleide activiteiten

Op zoek naar meer ervaringen en emoties? Neem tijdens de zomervakantie elke dag deel aan een van de workshops van 45 minuten. Word ontdekkingsreiziger in de Tuin van de Biodiversiteit, maak je eigen wolken in het atelier, ga op een “geologische” missie, maak je eigen meetinstrumenten in de Lab’expo of programmeer je eigen robot om de bevolking te redden van een verschrikkelijke aardbeving!
De animaties worden gratis aangeboden in functie van het aantal beschikbare plaatsen. 1 animatie per gezin - op inschrijving, op de dag van uw bezoek.

Formation d'un nuage avec de la glace carbonique
animation

De wolkenfabriek

Hoe ontstaan deze lichte en poëtische vormen die boven ons hoofd zweven? Kom en maak uw eigen wolk om het te begrijpen en de onzichtbare fenomenen te zien die ze voortbrengen.

Ontdekken
Robot mytini panda pour apprendre à programmer
animation

Reddingsrobots

Noodgeval! De aarde heeft gebeefd, we moeten de slachtoffers redden.  Vanuit uw controlepost maakt en start u de programma’s van uw “reddingsrobot”. Zal hij op tijd komen om de schade te beperken? U zult snel leren hoe u duidelijk met uw robot kunt communiceren, zodat hij uw opdrachten doeltreffend uitvoert. 

Ontdekken
Atelier été - hôtel à insectes
animation

Insectenhotels

In de Pixelfabriek kiest u een insect dat u graag in uw tuin zou verwelkomen, tekent u er een gepersonaliseerd onderkomen voor op de computer en start u de lasersnijmachine. Na het assembleren van uw onderdelen is uw hotel klaar om uw nieuwe buren te verwelkomen!

Ontdekken
Photos Labo
animation

Wanneer de foto aan het licht komt

In het chemielabo is het tijd voor de familiefoto! We laten onze mooiste glimlach zien en dan laten we de chemie haar werk doen. Zo maken we een foto op basis van de technieken van vroeger.
Vanaf 6 jaar

Ontdekken

VULKANEN

Ga op verkenning in het spoor van enkele extreme avonturiers in het hart van de vulkanen! Van Indonesië tot Pompeï, ontdek aan de hand van enkele spectaculaire beelden hoe vulkanen de aarde zoals wij die vandaag kennen, hebben gevormd.

Trailer